WhatsApp

+31658803739

Afspraak mogelijkheden

Ma t/m zon. op afspraak

Rug/schouder/nek klachten

Meest voorkomende klachten van deze tijd is pijn of stijfheid van rug, schouders of nek. Dit is begrijpelijk, want door werkdruk, vele computerwerk en de snelle veranderingen veroorzaken snel spanningen in de rug en schouders met klachten als gevolg. WhatsApp nek deze ontstaat als u te lang met uw hoofd gebogen op uw smartphone of tablet kijkt. Daardoor raken de spieren en pezen in het gebied van de nek overbelast. Om nekklachten te voorkomen, kunt u beter uw smartphone of tablet wat hoger houden. Dan hoeft u uw hoofd niet of nauwelijks te buigen.  Zeker 50 tot 60% van alle rugklachten zijn spanning en houding gerelateerd en massage is daarom bij uitstek de manier om rugklachten te bestrijden.

Vervolg

Spanning in rug, schouders en nek zijn ook vaak de bron van vele andere vervelende klachten en problemen. De rug kan je zien als de snelweg voor ons hele zenuwstelsel. Alle signalen gaan door het ruggenmerg vandaar uit te verspreiden over het lichaam. Door spanningen in de rug kunnen vervelende spanningsklachten ontstaan o.a., hoofdpijn, RSI, stijfheid, slaapproblemen e.d. Rugklachten moet je serieus nemen en bij de bron aan te pakken.

Massage advies

Om rug, schouder en nek klachten effectief aan te pakken zal je de blokkades en spanningen moeten oplossen zodat de energie weer vrij door het lichaam kan gaan stromen. Je zou denken  dat bij schouder /nekklachten een korte schouder massage voldoende is. Dat is ook zo wel, het voelt even heerlijk.  De klachten komen net zo snel terug als dat ze verdwenen. Ik raad aan om een volledige rug, schouder massage te doen.

Bij een volledige rug, schouder, nek massage wordt het hele lichaam gemasseerd en alle spannings-plekken, blokkades en onregelmatigheden aangepakt. Je lichaam kan dan weer in balans komen en de diepere spanningen in rug en schouders zullen loskomen.  Op deze wijze voorkomen dat er snel weer nieuwe spanning ontstaat.

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]
Geverifieerd door MonsterInsights